Opvang

Wij kijken naar het gevoel van kinderen. Het kind wordt gezien als actief en zelfstandig, ook kan het kind echt kind zijn. In de opvoeding is het van belang dat er uit wordt gegaan van de belevingswereld van een kind. Door vanuit dit uitgangspunt te begeleiden, kunnen we samen met ouders de doelen bereiken.

Onze ruimte is een prettige, rustige maar ook lichte ruimte. De hoeveelheid prikkels is beperkt, de aanwezigheid van een groep kinderen en speelmateriaal maken de gezelligheid. Er is voldoende ruimte en materiaal om te kunnen spelen. Uiteraard ondernemen wij verschillende activiteiten buiten en vinden we uitstapjes belangrijk.

We hebben een samenwerking met ‘massage Vriezenveen’. Zij kan op locatie kinderen masseren die extra willen ontspannen. Dit doet ze in de vorm van ‘happy kids massage’ of ‘BIM’ wat staat voor beleven in de muziek. Op zaterdagochtend gaan we met de kinderen naar de basketbal bij de Peatminers in Vriezenveen. We kunnen de kinderen daarna mee nemen naar de zaterdagopvang. Op donderdagmiddag krijgen we muziekles van docent Ira van Odeon, de muziekvereniging in Vriezenveen. Sophie geeft dansles bij de Danshal voor kinderen met een zorgbehoefte, onder de naam ‘Dreamteam’. Ontspanning en plezier staan hoog in het vaandel. We bieden veel activiteiten die sport en cultuur samenbrengen met onze bijzonder doelgroep. We zijn maatschappelijk betrokken bij de gemeente en doen graag aan alle activiteiten mee.

Binnen de buitenschoolse begeleiding bieden wij ook individuele begeleiding en persoonlijke verzorging. Er is een ruime badkamer aanwezig waar kinderen kunnen leren zichzelf te verzorgen. Alle algemene dagelijkse levensverrichtingen kunnen doelen zijn op het niveau van het kind.

Wij zijn ingericht op kinderen en jongeren vanaf 4 jaar.